Pavāra slepenie triki: kā izmantot cepeškrāsns režģi gastronomiskiem atklājumiem

Dažkārt ikviens no mums saskaras ar izaicinājumu, kā ātri un garšīgi pagatavot ēdienu, īpaši brīžos, kad trūkst laika un enerģijas.

Šādos brīžos būtu lieliski, ja rokā būtu daudzfunkcionāls risinājums, ar kuru ātri pagatavot garšīgu un barojošu ēdienu. Un tieši tad cepeškrāsns režģis kļūst par īstu glābēju!

Agrāk es to galvenokārt uzskatīju par vienkāršu paliktni veidnēm un cepšanas paplātēm, taču izrādās, ka tā iespējas ir daudz plašākas. Piemēram, ar to var viegli aizstāt parastu tosteri! Viss, kas jums jādara, ir jānovieto paplāte apakšā, jāpārklāj ar cepamo papīru un jānovieto maizes šķēles virsū, starp statīva stieņiem. Pēc 20 minūtēm būs gatavi garšīgi un kraukšķīgi grauzdiņi.

Režģi var izmantot arī dārzeņu cepšanai. Baklažānus, tomātus, kartupeļus un citus dārzeņus var cept, atstājot tiem mizu. Tas saglabās visas derīgās vielas un piešķirs tiem apetīti rosinošu izskatu.

Pat gaļas pagatavošana kļūst vienkāršāka – uz iesma iesprauž gaļas gabaliņus un liek uz cepeškrāsns restes. Apakšā novietotā cepšanas paplāte novērš sulu vai tauku nokļūšanu cepeškrāsns apakšā.

Lasi vēl: Slepenais triks, kā folija palīdz uzlabot saldētavas darbību

Ja vēlaties ko pikantāku, režģis ir noderīgs arī vistas stilbiņu cepšanai. Vienkārši tos iepriekš apkaisiet ar garšvielām un pēc tam izkārtojiet uz režģa. Uz apakšējās daļas var novietot paplāti ar piedevu. Rezultātā taps sulīgs un apetīti rosinošs ēdiens, kas būs gatavs iepriecināt jūs un jūsu tuviniekus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment